Sygeforsikring
Det kan være en rigtig god idé at anskaffe sig en sygeforsikring til sit kæledyr.
Har du en sygeforsikring, kan du få dækket dine omkostninger, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Der findes mange forskellige sygeforsikringer og der er stor forskel på hvad og hvor meget en sygeforsikring dækker. Sygeforsikringerne har som oftest en årlig præmie, en selvrisiko og dækker typisk en procentdel af undersøgelse, diagnostik og behandling. Nogle dækker også udgifter til medicin og genoptræning. Hvis du har en særlig race, kan der være særlige sygdomme eller lidelser som forsikringen ikke dækker.
Derfor gælder om at finde den sygeforsikring, der passer til dig, dit kæledyr og din økonomi. Det er vigtigt at du tegner en sygeforsikring mens at dit kæledyr er sundt og raskt, da en sygeforsikring oftest ikke dækker de skader eller sygdomme, som dit kæledyr har inden forsikringen er tegnet.
Jeg vil altid anbefale en sygeforsikring, så du ikke senere skal bekymre dig om uforudsete dyrlægeregninger eller om du kan få behandlet dit kæledyr.
Skal mit kæledyr neutraliseres?
Kastration af hanhund
Der kan være få tungtvejende grunde til, at man gerne vil have sin hanhund kastreret, men som hovedregel kan det ikke anbefales.
Nogle hundeejere oplever, at deres hund er aggressiv overfor andre hunde, strinter indendørs eller prøver at parre alt og alle og tolker denne adfærd som dominans. I de fleste tilfælde er det et udtryk for at hunden i virkeligheden er usikker. Kastration kan gøre en usikker hund endnu mere usikker og dermed forværre situationen. Kastration kan dog i nogle tilfælde også være en fordel for hunden og kan mindske stress, hvis der eksempelvis er mange tæver i nabolaget.
Hvis man vil afprøve, hvordan en evt. kastration påvirker ens hund, kan man med fordel afprøve en kemisk kastration. Her placeres et implantat under huden, der undertrykker produktionen af testosteron. Effekten vil aftage over tid og din hanhund vil derfor vende tilbage til normal tilstand indenfor en given periode.
Sterilisation af tæve
Der kan være mange gode grunde til at lade sin hunhund sterilisere. Hunhunden kan blive falsk drægtig i større eller mindre grad efter hver løbetid og dette påvirker hundens adfærd i længere tid. Endvidere undgår man også uønskede hvalpe og fjerner helt risikoen for at hunden får livmoderbetændelse.
Ulemperne ved sterilisation er at nogle tæver kan blive inkontinente, kan have tendens til at blive overvægtige og kan ligesom kastrerede hanhunde også få pelsforandringer.
Der er både fordele og ulemper ved neutralisering af hunde og beslutningen bør være velovervejet. Den Danske Dyrlægeforening har udgivet en folder og du kan læse mere om emnet her:
https://www.ddd.dk/dyreejere/neutralisation-af-hund-eller-kat/
Er du i tvivl om, hvorvidt kastration eller sterilisation er det rigtige valg eller vil du vide mere om mulighederne for kemisk kastration, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig.
Rejse med hund og kat
Hvis du skal have din hund eller kat med på ferie, skal du være opmærksom på at reglerne for rejse kæledyr varierer fra land til land og ændres fra tid til anden.
Det er vigtigt, at du i god tid finder ud af hvilke regler, der er gældende for det land, du skal rejse til.
Fælles for alle lande gælder, at din hund eller kat skal have et EU-selskabsdyrspas og skal være ID-mærket med enten en mikrochip eller letlæselig øretatovering (tatoveret før 3. juli 2011).
Rejser til Sverige og Tyskland
Reglerne for rejse med hund og kat er blevet forenklet således, at der ikke længere er forskel på rejse til Sverige eller transit.
Din hund/kat skal:
- Være ID-mærket (Mikrochip eller læselig tatovering lavet før 3. juli 2011)
- Have gyldig rabiesvaccination
- Have et EU-selskabsdyrspas (Udstedes af dyrlægen)
- Være mindst 15 uger*
- Rejse sammen med ejer
*Din hvalp/killing kan TIDLIGST vaccineres når den er 12 uger, og vaccinen er først gyldig 3 uger efter indgivelse.
Du skal endvidere huske at melde din ankomst til det svenske toldvæsen (Tullverket)
Rejser til Norge
Din hund/kat skal:
- Være ID-mærket (Mikrochip eller læselig tatovering lavet før 3. juli 2011)
- Have gyldig rabiesvaccination
- Have et EU-selskabsdyrspas (Udstedes af dyrlægen)
- Have en ormekur mod rævens dværgbændelorm tidligst 120 timer og senest 24 timer inden indrejsetidspunktet (dokumenteres i hundens pas af dyrlægen)
- Være mindst 15 uger*
- Rejse sammen med ejer
*Din hvalp/killing kan TIDLIGST vaccineres når den er 12 uger, og vaccinen er først gyldig 3 uger efter indgivelse.
For rejser med kanin eller marsvin kan du finde reglerne inde på fødevarestyrelsens hjemmeside.